Natuur en landschappen van De Biesbosch Natuur en landschappen van De Biesbosch
Natuur en landschappen van De Biesbosch

Natuur en landschappen van De Biesbosch

Het zoetwatergetijdengebied van De Biesbosch is een zeldzaam fenomeen. ‘Op en neer gaand’ zoet water is op wereldschaal uniek! Hoe dit toch kan? Lees hieronder meer over de natuur en landschappen van De Biesbosch.

Natuur en landschappen van De Biesbosch

De Biesbosch staat in verbinding met de zee

Ondanks de Deltawerken is er in de Biesbosch nog steeds zo’n 70 tot 80 centimeter getijdenverschil. Want via de Nieuwe Waterweg staat de Biesbosch in open verbinding met de zee. Het opkomende water op zee stuwt de zoetwaterafvoer van de rivieren steeds zo’n 50 kilometer het rivierengebied op. Als het dan vervolgens op zee weer eb wordt, valt deze druk weg en stroomt het rivierwater weer weg.

Wist je dat Nationaal park de Biesboch het grootste zoetwater getijdengebied is van Europa?!

BOEK EEN HOTELKAMER BIJ ONS HOTEL EN KRIJG EEN DAGJE GRATIS SLOEPVAREN

Boek nu een hotelkamer bij Hotel Biesbosch en krijg er voor één dag een gratis 5-persoons sloep ter waarde van 90 euro bij! Heerlijk overnachten in een luxe kamer in Hotel Biesbosch, pal aan de haven van Drimmelen, om de dag daarna een aangenaam dagje te dobberen op het water van Nationaal Park De Biesbosch. Kan niet beter, toch?

  • De actie geldt niet als u op vrijdag- of zaterdagnacht in Hotel Biesbosch overnacht, dus gratis varen op zaterdag en zondag is uitgesloten);
  • Deze actie geldt niet tijdens de bouwvak van 25-07 t/m 26-08-22.
Meer info
Gratis sloep bij overnachting Hotel Biesbosch
2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.